mojih godina ima sigurno vise nego tovjih posto sam bio ucesnik rata 91./95. pa znam neke stvari posto smo od UN-a u Julu 1992.sakrivali haubice i tenkove po sumi (pod izgovorom da smo ih povukli jedno 20 km nazad, a povukli smo samo krseve iz WW2 i nekoliko starih haubica i tenkova T-55) kad su u januaru 93. hrvati bili sigurni da je nase tesko naouruzanje daleko uarili su svom silom i da nismo imali tako tesko oruzje pri ruci krajina bi pala jos tada jer bi oni dosli do knina i svih drugih naselja taj isti dan. za vreme nato bombardovanja bio sam u jednom mjestu u srbiji gdje je bilo 12 haubica 122mm i jedan oganj sklonjeno u sumu. da je bilo potrebe dejstvovali bi, ali nije bilo potrebe pa su nakon bombardovanja vraceni u kasarne.
sa cim se sve sluze demokratske snage sa zapada, zasto nam namecu odogovore i zasto nas prisiljavaju da potpisujemo kojekave sporazume to i lud moze znati samo srpski narod nikad.
u ljeto 2000. u cikagu jedna ukrajinka mi je rekla da je njen brat komandant specijalne jedinice ukrajinske vojske koja je vec 6 mjeseci na obuci u nato bazi u holandiji.
sta ce oni u holandiji i zasto se obucavaju. zna li to neko ?
nigdje o tome nije nikad nista pisalo, a osim ukrajinaca bili su i siptari, gruzini, azerbejdzanci i ostali.
tako su i hrvati krajem 1980-ih isli na privremeni rad u njemacku pa su se tamo obucavali na poligonima, akad je poceo rat svi su dolsi preko noci i nasli se u hrvatskoj.
licno sam znao njih dvojicu koji su bili tamo od 1987. svake godine po tri mjeseca na obuci sve do rata.
jedan hrvat sa banije koji je oficir americke vojske (rodjen je u njemackoj, a zivi u americi od svoje 19-te godine) pricao mi je da na jednom poligonu u teksasu americka vojska ima preko 12 hiljada tenkova koji su izbaceni iz upotrebe, a proizvedeni su za vreme hladnog rata 70-ih i 80-ih godina i na hiljade artiljerjskih orudja.
kaze da to tu stoji pa ako zatreba da se nekome pomogne to bi se potovarilo na brodove i poslalo onome kome je pomoc potrebna.
zamisli da ih posalju siptarima, hrvatima i muslimanima ko bi se onda pridrzavao sporazuma i za koliko bi oni dosli do beograda.
amerikancima toliki tenkovi ne trebaju, a posto imaju milione novoregrutovanih clanova nato pakta njih ce opremiti sa svim tim orudjima pa udri za americke ciljeve prema rusiji i bjelorusiji.
zato jadna i iskasapljena srbija treba da se naoruza jer ona nema svoju ameriku koja bi joj preko noci poslala brodove naoruzanja, nego sto spremi sad ima ce za crne dane.
ne mislis valjda da ce mir biti vjecan u svijetu koji predvode rotsildovi satanisti kojima je jedini cilj da se sto vise ratuje jer samo tako ostvaruju profit i drze svijetsku populaciju pod kontrolom, a narocito im je bitno da se unisti pravoslavni slovenski blok (rusija, bjelorusija i srbija) i zato izmisljaju sve dogovore, povelje,konvencije, donose rezolucije i uspavljuju nas dok nam podvuku noz pod grlo, a onda kad dodje do toga ti i takvi kao ti cete se cuditi kako je to moguce da se ne postuju dogovori i konvencije itd.
sto se tice slovenskih tenkova, ja sam balavac za to , a ti sipametan pa nadji sam sajt na kojem to pise.