Srpski Oklop - forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Srpski Oklop - forum

Mesto za diskusiju o vojnoj tehnici, ratnoj istoriji i svim ostalim aspektima rata

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

MEHANIZOVANE JEDINICE VS

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
hijena
Rookie

Broj poruka : 24
Datum upisa : 24.04.2007

MEHANIZOVANE JEDINICE VS Empty
PočaljiNaslov: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeSre Apr 25, 2007 7:39 am

Po novom ustrojstvu VS, brigade KoV ce imati po dva mehanizovana bataljona. Svaki ce imati po 40 modernizovanih M80 (M80A1?) i cetu za vatrenu podrsku.
Sa kojim ce orudjem raspolagati i kako ce biti organizovana podrska mahanizovanim cetama?
Nazad na vrh Ići dole
kosare
Gun loader
Gun loader
kosare

Broj poruka : 93
Datum upisa : 19.04.2007

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeSre Apr 25, 2007 2:03 pm

odakle vam informacija da ce biti modernizovani m80? ja znam da postoji verzija m80a koja je vecim delom u naoruzanju?
Nazad na vrh Ići dole
SS74
Administrator
SS74

Broj poruka : 559
Datum upisa : 01.02.2007

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeČet Apr 26, 2007 6:06 pm

Podrsaka ce verovatno i dalje biti sacinjena od MB 120mm, mada bi za ovu novu formaciju bili idealni samohodni MB ( makar montiran i na Pincu, za sta je ranije postojao projekat).
Nazad na vrh Ići dole
http://stef124.tripod.com
hijena
Rookie

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeČet Maj 10, 2007 7:28 am

Kako bi funkcionisalo montiranje Prage na modernije, bolje oklopljeno vozilo. SA dejstvom iz vozila.
Nezasticen nisandzija i slab oklop kamiona su ogranicavale dejstvo Praga.
Nazad na vrh Ići dole
KGB agent
Rookie

Broj poruka : 12
Datum upisa : 09.07.2007

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 06, 2007 7:44 pm

zna li ko koliko je ustvari BTR-50ica u upotrebi kao i BRDM-2ki?
Nazad na vrh Ići dole
hijena
Rookie

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeUto Avg 07, 2007 7:06 am

Nekoliko, uglavnom komandna verzija.
Nazad na vrh Ići dole
kNikS
Mechanic
kNikS

Broj poruka : 29
Datum upisa : 24.06.2007

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeSre Avg 08, 2007 7:43 pm

Pozdrav svima na najboljem srpskom (a i sire) 'oklopnom' sajtu. Wink

Posto na strani o oklopnom jedinicama Vojske SiCG pise da je 2000. prijavljeno 562 BVP M-80, a u brigadama bi trebalo da bude 320 komada, zanima me sta se desilo sa ostalih 200 i kusur. Nemoguce da su svi otpisani?
Nazad na vrh Ići dole
SS74
Administrator
SS74

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeSub Avg 11, 2007 6:37 pm

Pozdrav i tebi ! Very Happy
U Vojsci Srbije u 8 meh. bataljona je 320 BVP M-80, ali postoji odredjena remontna rezerva i jedan broja na poligonu Pasuljanske livade. Moguce da je ostatak iskoristen za odrzavanje ostalih BVP ?
Nazad na vrh Ići dole
kNikS
Mechanic
kNikS

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimeSub Avg 11, 2007 6:56 pm

Da, mislio sam na remontnu rezervu (za ove na Pasuljanskim livadama, doduse, nisam znao).. ali opet imam utisak da je taj broj dovoljan da ih i pored toga ostane jos. Mislim da bi neki od njih mogli biti preradjeni u komandnu verziju (recimo da se skine kupola i eventualno podigne plast kako bi se dobio potreban prostor - to mi deluje kao relativno jednostavno i jevtino) umesto ostarelih BTR-50, a time se i smanjuje broj razlicitih tipova vozila u upotrebi.. Mozda i neke druge jednostavnije modifikacije.

Hvala na dobrodoslici. Smile
Nazad na vrh Ići dole
hijena
Rookie

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 13, 2007 7:31 am

Da li su svih 320 BVP M-80 dobili novu kupolu i top od 30mm?
Nazad na vrh Ići dole
kNikS
Mechanic
kNikS

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 13, 2007 9:17 am

Ne verujem da je i jedan dobio novu kupolu i top. Neutral
Nazad na vrh Ići dole
SS74
Administrator
SS74

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 13, 2007 11:27 am

Zasad postoje samo projekti modernizacije, a izgleda pre 2010. malo ce se sta novo kupiti - modernizovati.
Nazad na vrh Ići dole
hijena
Rookie

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 13, 2007 12:36 pm

Onda bi morali da imaju neku podrsku od 30mm (Praga)
Nazad na vrh Ići dole
kNikS
Mechanic
kNikS

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitimePon Avg 13, 2007 9:00 pm

Kako bi neka takva modernizacija u tom trenutku imala smisla, mislim da bi bar varijanta topa morala da bude ona sa dvostrukim hranjenjem (ako vec u kupolu M-90 ne postoji mogucucnost ugradnje orudja kalibra veceg od 30mm, ka kojima se vec sada polako ide), da u SUV bude ukljucena termovizija i da POVR bude neke novije generacije, sa napadom odozgo i samonavodjenjem. Sve naravno pod pretpostavkom da ce ta vozila da traju dovoljno dugo da bi se takvo ulaganje u njih isplatilo.

Cudi me da uopste nije bilo reci o oklopnoj zastiti, nesto ne verujem da je ovakva kakva je adekvatna.. da li je ti uopste izvodljivo - koliko dodatne tezine hodni deo moze da izdrzi? Ili bi to povuklo i novu pogonsku grupu sto bi dodatno podiglo cenu?
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: MEHANIZOVANE JEDINICE VS   MEHANIZOVANE JEDINICE VS Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

MEHANIZOVANE JEDINICE VS
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Specijalne jedinice Kraljevine Jugoslavije

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Srpski Oklop - forum :: Borbena oklopna vozila-
Skoči na: