| plamen s | |
|
+5IvanGrozni SS74 Spirit bandzi kosare 9 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Spirit Platoon commander
Broj poruka : 423 Localisation : Srbija Datum upisa : 27.04.2007
| Naslov: Re: plamen s Uto Okt 09, 2007 9:06 am | |
| narode sto se mucite oko tamovog sajta, samo izbrisete ono ste nije potrebno!!!!! www.tvm.si | |
|
| |
RILE-NS Rookie
Broj poruka : 23 Datum upisa : 12.07.2007
| Naslov: Re: plamen s Uto Okt 09, 2007 2:31 pm | |
| | |
|
| |
Spirit Platoon commander
| Naslov: Re: plamen s Sre Okt 10, 2007 10:03 am | |
| np dude !!!!!! | |
|
| |
Spirit Platoon commander
| Naslov: Re: plamen s Sre Okt 10, 2007 10:13 am | |
| - SS74 ::
- Spirit ::
- da li se jos proizvodi???
Kako doslo. tako otislo: TAM je nastao preseljenjem kompletne fabrike Ikarus iz Beograda, nakon rata. Jos jedno pitanje, da li Ikarus ima neke veze sa fabrikom Ikarbus????? | |
|
| |
aramis Mechanic
Broj poruka : 26 Datum upisa : 05.10.2007
| Naslov: Re: plamen s Sre Okt 10, 2007 1:18 pm | |
| Dva puta seljen,deo posle rata u Sloveniju, a onda posle uspesnog razvoja familije elisnih i mlaznih aviona, kao nagradu za uspesan razvoj Galeba-2 sa VTI, kompletna proizvodnja aviona je preseljena u fabriku rashladnih uredjaja "Soko" u Mostaru. Oni su dobili utesnu proizvodnju autobusa. | |
|
| |
SS74 Administrator
Broj poruka : 559 Datum upisa : 01.02.2007
| Naslov: Re: plamen s Sre Okt 10, 2007 5:33 pm | |
| [quote="aramis"]Cudi me da ovako nesto nije realizovano,obzirom na veliki broj visecevnih lansera UB-32 57mm koji su bili u naoruzanju aviona MiG-21 i raketa 57mm koje su bile standardne u JRV i proizvedene u ogromnim kolicinama.Koristeni su samo lanseri sa 16 cevi. Narod ovde vise voli teski oklop p.s.Perbp, nije li ovo izlozeno u B. Luckoj kasarni ? | |
|
| |
perobp Mechanic
Broj poruka : 42 Datum upisa : 06.09.2007
| Naslov: Re: plamen s Sre Okt 10, 2007 5:55 pm | |
| tacno sredstvo se nalazi u muzeju otadzbinskog rata u kasarni KOZARA u Banja Luci . [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
aramis Mechanic
| |
| |
SS74 Administrator
| Naslov: Re: plamen s Pon Nov 05, 2007 7:06 pm | |
| Evo jedne zanimljive sa UB-32. Vozilo je pripadali miliciji RSK, u Zapadnoj Slavoniji. Moze li neko proceniti domet ovih raketa kada se laniraju sa kamiona i rasturanje na cilju ? | |
|
| |
Spirit Platoon commander
| Naslov: Re: plamen s Sre Nov 07, 2007 8:33 pm | |
| Ja mislim da ni posade tih vozila nisu znale tacan domet, jednostavno ga upere ka neprijatelju pa gde padne!!! "rasturanje na cilju", prvo treba pogoditi nesto pa tek onda proceniti stetu. | |
|
| |
IvanGrozni Gun loader
Broj poruka : 93 Datum upisa : 03.09.2007
| Naslov: Re: plamen s Čet Nov 08, 2007 7:16 am | |
| Neverujem da je ova kombinacija mogla da ima neki poseban domet, a rekao bih ni efikasnosti, a o preciznosti nema ni govora. Ovi lanseri su namenjeni neposrednom gadjanju cilja a ne artiljerijskom posrednom (pod lukom). Tu je cini mi se u prvom planu bio pre svega psiholoski efekat, i to na obe strane. Prilicno je impresivno stajati u okolini raketnog lansera(bez obzira na tip) koji dejstvuje. Ako nista cuje se a i svetlosni efekat je WOOW!!! A sa druge strane kada pocne da padna na tvoju okolinu kisa raketa prpa je bas zato sto neznas kad i gde ce sledeca da padne a kad padne KABOOM!!! Jer tu sem eksploziva ima i raketnog goriva.
Mada sve ovo je prevazidjeno. Mi bi trebali sad da pricamo o vodjenim b.glavama i ostaloj naprednoj municiji za Oganj i Orkan a ne o ovim karakondzulama, ali sta da se radi kad je ovo nasa stvarnost. | |
|
| |
SS74 Administrator
| Naslov: Re: plamen s Čet Nov 08, 2007 8:14 pm | |
| Ma ove nase karakondzule su jos dobre, setih se snimka iz Avganistana osamdesetih ,gde grupa boraca ko zna koje frakcije, poredja na kameni zid nekoliko raketa, a zatim ispod njih potpali vatru. Cilj je grad ispod bedema | |
|
| |
Spirit Platoon commander
| Naslov: Re: plamen s Čet Nov 08, 2007 10:09 pm | |
| - SS74 ::
- Ma ove nase karakondzule su jos dobre, setih se snimka iz Avganistana osamdesetih ,gde grupa boraca ko zna koje frakcije, poredja na kameni zid nekoliko raketa, a zatim ispod njih potpali vatru. Cilj je grad ispod bedema
He he, pa to je neka preteca IED-a... Ma za te talibane, dva-tri grupisana RPGa, predstavljaju raketnu artiljeriju | |
|
| |
aramis Mechanic
| Naslov: Re: plamen s Uto Nov 13, 2007 11:17 am | |
| - Citat :
- Neverujem da je ova kombinacija mogla da ima neki poseban domet, a rekao bih ni efikasnosti, a o preciznosti nema ni govora. Ovi lanseri su namenjeni neposrednom gadjanju cilja a ne artiljerijskom posrednom (pod lukom).
Pa ne bih se baš složio.Rakete BR-1-57 iz viškova(pred rashod) se koriste uz pomoć adaptera za uvežbavanje posada VBR "Plamen" u gadjanju. Update raketa BR-20-57 P1 ima ubojni radijus 18-20m(200 fragmenata) i početnu brzinu preko 550m/s.Sa modernim upaljačem(višemodnim i tempirnim) imala bi efekat na cilju poput minobacačke granate 60mm.Zamisli samo salvu od 32 rakete koje pokrivaju odredjenu prostoriju. | |
|
| |
IvanGrozni Gun loader
Broj poruka : 93 Datum upisa : 03.09.2007
| Naslov: Re: plamen s Uto Nov 13, 2007 11:59 am | |
| Rakete kalibra 57mm imaju domet od maks. oko 2km kada se ispaljuj sa Orla ili MiG-21, i to pri povoljnoj visini i brzini leta aviona, tako da pri lansiranju sa zemlje nisam bas siguran koliko ce da odlete. Ove rakete nisu predvidjene da lete pod nekim znatnim lukom - imaju polozenu putanju leta. U svakom slucaju mora se dejstvovati sa prve linije fronta (ako tako nesto jos uvek postoji). Takodje od nekog nisanjenja tu nema nista(samo osnovno balisticki a mozda ni to), tako da je tesko pogoditi planirani prostor, jedino ispaliti sve rafalno pa sta im bog da. Sve u svemu mozda bi se mogle koristiti kao sredstvo za npr. razminiravanje terena, a ne kao VBR, pogotovu kada vec ima oganj, plamen i za nedaj boze orkan(?)... malo o raketama http://www.krusik.co.yu/KRUSIK_ZA_SAJT/BR_57mm.htma i da ove price nisu bas samo o "karakondzulama" bez imalo naucne osnove http://www.simlab.mas.bg.ac.yu/referati/arhiva03/Referat%20UNO%20Vojno%20masinstvo%20asistent.pdfvidite radove pod 5. i 6. sa stranice 3. | |
|
| |
aramis Mechanic
| Naslov: Re: plamen s Uto Nov 13, 2007 4:18 pm | |
| - Citat :
- Rakete kalibra 57mm imaju domet od maks. oko 2km kada se ispaljuj sa Orla ili MiG-21, i to pri povoljnoj visini i brzini leta aviona, tako da pri lansiranju sa zemlje nisam bas siguran koliko ce da odlete. Ove rakete nisu predvidjene da lete pod nekim znatnim lukom - imaju polozenu putanju leta
Jedno je priča o vazduhoplovnoj upotrebi tih raketa, a drugo o artiljerijskoj.Ispalio sam ih dosta i cilj je bio da prva raketa iz "štepa" padne ispred cilja,a poslednja iza njega. U vazduhoplovstvu se u cilju povećanja dometa bombi i nevodjenih raketa koristi tzv bombardovanje i raketiranje iz propinjanja, koje oponaša dejstvo artiljerije.Naše vazduhoplovstvo taj način dejstva nikada nije praktikovalo, jer nismo imali odgovarajuće nišanske sprave.Ja sam se lično koristio sa K-14C(Jastreb i Galeb) i Marconi(G-4) i preticanje je uvek iznosilo 2°ako me služi sećanje.Glavni razlog je bio direktan pogodak cilja, dok je pokrivanje prostorije bio zadatak kasetnih bombi. U slučaju artiljerijske upotrebe tih raketa,zadatak bi bio pokrivanje teritorije(32 rakete) i stvaranje što većeg broja parčadi(200 po raketi) kao kod BR-20-57P1 koje sam već pomenuo. Te rakete mogu da postanu i vođene http://www.new-factoria.ru/missile/wobb/ugroza/ugroza.shtmlali mislim da za tim nema potrebe. Po ranijoj terminologiji,te rakete su se zvale NRZ( nevođena raketna zrna).Ako su zrna mogu se ispaljivati posredno i neposredno i tada u letu podležu balističkim zakonima jer se na njihov let ne može uticati. PS:Može li se doći do ovih radova koje si pomenuo i na koji način? | |
|
| |
SS74 Administrator
| Naslov: Re: plamen s Uto Nov 13, 2007 5:31 pm | |
| Plamen-R, 8-cevna varijanta, cini mi se na UAZ-u, u ponudi Yugoimporta i jednocevna varijanta: | |
|
| |
Spirit Platoon commander
| Naslov: Re: plamen s Uto Nov 13, 2007 6:40 pm | |
| | |
|
| |
uros_ZA Gun loader
Broj poruka : 59 Datum upisa : 29.11.2007
| Naslov: Re: plamen s Sub Dec 08, 2007 8:00 pm | |
| lele..pa ovi umesto da smisle efikasno poboljsanje oklopa na M84 tenku,oni se zajebavaju sa 8cevnim i jednocevnim lanserom...VBR ima efekat kad istovremeno ispale 1000 kamiona sa lanserima..onda pravi neku odredjenu stetu i zadaje damage neprijatelju...ovako je zezanje;;..nego mislimd aje vreme da se nabave tunguske torovi s300 bmpt i slicne igracke za velike decake... | |
|
| |
kosare Gun loader
Broj poruka : 93 Datum upisa : 19.04.2007
| Naslov: Re: plamen s Sre Mar 12, 2008 10:18 am | |
| na nedavno odrzanom danu vojske u nisu, na tt zboru i vezbi prikazan je i plamen s, uz sva neophodna objasnjenja. znaci ipak je u upotrebi, i kako sam cuo od ljudi koji su bili tamo i planira se da ostane.
mislim da ovo oruzije je jos uvek dosta upotrebljivo i modernije od drugih. ne verujem da ce ga se vojska odreci tako lako. sajt vojske je dosta sturo napravljen, eto plamen s se nigde ne spominje , kao i gomila drugih stvari.
zna li neko u kojoj brigadi vojske se koristi, da li je u artiljeriskoj. na sajtu pise da sve brigade koriste oganj, artiljerijska i orkan.imamo li neke informacije o broju ovih rouyija po svakoj kategoriji? | |
|
| |
SS74 Administrator
| Naslov: Re: plamen s Sre Mar 12, 2008 12:34 pm | |
| | |
|
| |
kosare Gun loader
| Naslov: Re: plamen s Čet Mar 13, 2008 8:49 am | |
| znam, video sam to, hvala.
a na sajtu vojske kao sto sam napomenuo pise da se u trecoj brigadi kov koristi oganj isto...........? | |
|
| |
kosare Gun loader
| Naslov: Re: plamen s Pon Okt 27, 2014 1:51 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: plamen s | |
| |
|