Srpski Oklop - forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Srpski Oklop - forum

Mesto za diskusiju o vojnoj tehnici, ratnoj istoriji i svim ostalim aspektima rata

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Vesele pedesete :)

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
SS74
Administrator
SS74

Broj poruka : 559
Datum upisa : 01.02.2007

Vesele pedesete :) Empty
PočaljiNaslov: Vesele pedesete :)   Vesele pedesete :) Icon_minitimeSre Sep 26, 2007 12:24 pm

Iz knjige B. Dimitrijevica ''JA 1945-1954''.

-Poseban slucaj, koji se desio 1953, svedoci o vremenu i o likovima Titovih staresina. Kapetan JNA, Vaso Antonic, nasledio je 5 miliona dolara od umrle tetke iz Njuorka. On je izjavio da ce cetiri petine od tog novca da pokloni drzavi, a od ostatka podici ce u svom selu skolu, ambulantu i druge objekte. '' Moje bogastvo ...to je narodno bogastvo. Sve sto imam ja ima i zajednica, i dosad mi nije nista nedostajalo.'' Kapetan je bio ozenjen, imao je 31 godinu i troje dece, a ''vest da je iznenada posatao najbogatiji covek u nasoj zemlji nije nimao uticala na njegovo ucenje'' (tada je bio slusalac vise skole). Odbio je da ide u Njuork radi ostavinskog postupka i stvar prepustio advokatima. -

Sta reci, kakav lik... Smile
Nazad na vrh Ići dole
http://stef124.tripod.com
IvanGrozni
Gun loader
Gun loader
IvanGrozni

Broj poruka : 93
Datum upisa : 03.09.2007

Vesele pedesete :) Empty
PočaljiNaslov: Re: Vesele pedesete :)   Vesele pedesete :) Icon_minitimeSre Sep 26, 2007 3:53 pm

Pa i mali Joze se sankao u nacvama a onda je mrmot zavio cokoladu...
Nazad na vrh Ići dole

Vesele pedesete :)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Srpski Oklop - forum :: Razno-
Skoči na: